Bibliotheek Bilzen

We nemen een kijkje bij de Boekenmarkt van Bilzen. Hoe heeft PlanBookGo het leven van hun bezoekers én medewerkers makkelijker gemaakt?

Bib Bilzen is klaar voor de toekomst

Jullie zijn uitgekozen tot ‘Beste Bib van Vlaanderen & Brussel’ en zullen dus zeker ook op digitaal vlak vooruit denken. 
Hoe past PlanBookGo in dit plaatje?

“Van reserveren tot betalen. De dienst Vrije Tijd van Bilzen zag onmiddellijk het potentieel in PlanBookGo. Het online reserveringssysteem biedt een antwoord op maat op al onze vragen en het stoomt ons klaar voor een toekomst (bv. cashless). We kunnen met PlanBookGo de administratieve rompslomp eindelijk vaarwel zeggen, zowel voor ons als onze bezoekers. Bovendien kent PlanBookGo zijn oorsprong als een webtoepassing. Het is gemakkelijk én overal door eindgebruikers en administrators te hanteren. Je reserveert een stand op de boekenmarkt net zoals je een product op een andere webshop online zou bestellen. Met enkele clicks ben je er. Het systeem is overigens van de hand van Tracs Systems nv, onze software leverancier én betrouwbare partner.”

Voordelen van PlanBookGo voor de Boekenmarkt in Bilzen?

“PlanBookGo maakt het reserveren van een standplaats op de boekenmarkten in Bilzen een stuk makkelijker en efficiënter. Zelfs het aanduiden van de locatie gebeurt door de standhouder zelf. Daar kroop vroeger – bij aanvang van de boekenmarkt – immers enorm veel tijd in. PlanBookGo verlost ons van een heuse administratie en zorgt voor een aangenaam verloop van de boekenmarkten. Geen stressmomenten of chaos aan de start van het event want iedereen kent van tevoren zijn of haar standplaats.”

Boekenmarkt Bilzen

Wat zijn de reacties van eindgebruikers op PlanBookGo?

“De tool is gebruiksvriendelijk voor zowel de administrators (medewerkers van de boekenmarkt) als de eindgebruikers (standhouders van Boekenmarkt). We hebben bijvoorbeeld geen vragen gekregen van standhouders omtrent het inloggen of reserveren van hun standplaats. Dat ging allemaal zeer vlotjes. Alsook de dag zelf; iedereen kende van tevoren zijn/haar verkoopstand waardoor de boekenmarkt probleemloos kon starten.”

Hoe zien jullie het gebruik van PBG in de toekomst?

“We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen van de Boekenmarkten in 2019. Zodra we over alle informatie beschikken en deze online staan, kunnen deelnemers zich aanmelden. Daarnaast willen we PlanBookGo in 2019 inzetten voor nog meer activiteiten van Bib Bilzen. Denk aan Ontbijt in de Bib, de leesclub, tal van schoolactiviteiten, lezingen, boekpresentaties, etc. Als deelnemers zich reeds eenmaal hebben aangemeld voor een activiteit, krijgen een inlog en hoeven ze dat proces achteraf dus niet meer door te lopen. Onze bezoekers zullen zich in de toekomst dus nog veel sneller kunnen aanmelden de activiteiten van Bib Bilzen.”

“Vroeger moesten deelnemers zich voor elke boekenmarkt apart inschrijven. Met PlanBookGo kunnen ze zich met enkele muisklikken aanmelden voor alle boekenmarkten.”